Gemeente Molenlanden kiest voor Signco Audiovisueel

Gemeente Molenlanden kiest voor haar vernieuwde raadzaal, Signco Audiovisueel!

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 44.135 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

In maart 2021 heeft Signco Audiovisueel de officiële opdracht gekregen van Gemeente Molenlanden om de huidige Raadzaal in het gebouw de Spil te Bleskensgraaf volledig te vernieuwen. Na een uitgebreid consultatietraject en tendertraject met betrekking tot de wensen en mogelijkheden heeft Signco Audiovisueel een advies uitgebracht dat naadloos aansloot met de wensen van de klant. Vervolgens draagt Signco Audiovisueel zorg voor de totale uitrol en implementatie.

Helemaal klaar voor de toekomst

Uitgangspunt is een systeem welke voorbereid is op de toekomst. In de raadzaal zal er een draadloos discussie systeem van Televic geplaatst worden. Dit is de meest recente ontwikkeling in technologie. De G4 generatie draadloos vergaderen.

Een strak design met hoogwaardige afwerking, een zeer laag profiel en een hoogwaardige uitstraling. Het gewicht van de vergaderpost is verdeeld zodat het apparaat stabiel blijft staan op de vergadertafel, zelfs wanneer de microfoon zwaar wordt gemanipuleerd. Het langwerpige touchscreen biedt rijke vergaderinformatie en context van de vergadering terwijl het apparaat compact en onopvallend blijft.

Discussiesysteem gemeente Molenlanden

Hoogwaardige Audiovisuele oplossingen

Voor een optimale spraakverstaanbaarheid zal er een audiosysteem geplaatst worden. De raadzaal is tevens voorzien van een slechthorende geluidsinstallatie welke het mogelijk maakt voor slechthorende personen de vergadering optimaal te volgen.
Presentaties zullen zichtbaar zijn via een videowall bestaande uit 4 gekoppelde schermen. Deze zal vrijstaand in de ruimte geplaatst zal worden. Alle presentaties en sprekers kunnen op dit scherm zichtbaar gemaakt worden. Voor zeer grote bijeenkomsten is er een mogelijkheid gecreëerd om zowel beeld als geluid door te koppelen naar een grote zaal die zich op een andere etage bevindt. Beeld en geluid word via IP gestreamd naar deze zaal

Voor alle schakel en verdeel apparatuur  switching en interfaces tussen bron en beeld) maken wij de bewuste keuze voor de fabrikant Extron.

Het totale systeem zal zeer eenvoudig te bedienen zijn middel een 7 inch Touch scherm van Extron welke vrij te programmeren is en bij de Griffier/bode komt te staan. De gehele installatie zal vanaf dit paneel te bedienen zijn.

Functionaliteit van het Touch paneel:

  • Centraal aan en uit zetten van het gehele systeem

  • Het starten en stoppen van een vergadering en de stream

  • Besloten vergadering en openbare vergadering knop

  • Schakelen tussen de verschillende audio en video bronnen

  • Doorschakelen van beeld en geluid naar de Graafzaal

  • Het regelen van de volume per gebied

  • Het activeren en deactiveren van de twee losse microfoons

  • Het starten en stoppen van de opnames

  • Bedienen van de verlichting in de raadzaal indien gewenst

Extron bedieningspaneel

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over dit mooie project? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met:

Elbert Dekker Signco Audiovisueel

Elbert Dekker
Directeur/ eigenaar

Signco Audiovisueel B.V.
West Kinderdijk 122c

2952 WX Alblasserdam
Tel: +31 85 747 00 41
Web: www.signco.nl

Communiceren, instrueren en informatie verspreiden was nog nooit zo gemakkelijk

Het dynamische karakter van de Gemeente Molenlanden wordt hiermee in de vergader en presentatie mogelijkheden onderstreept. Deze innoverende oplossingen zorgen niet alleen voor een efficiëntie slag maar ook voor een hogere betrokkenheid van de deelnemers.

De CEO van Signco Audiovisueel, Elbert Dekker, voelt zich bijzonder bevoorrecht dat zij een project zoals deze mogen uitvoeren.

“Binnen de audiovisuele markt hebben we het echt over een bijzonder project en zijn we enorm enthousiast dat we mogen bijdragen aan de vergader en presentatie toekomst van morgen” aldus Dekker.

We kijken enorm uit naar een continuering van deze prettige samenwerking.