Gemeente Albasserdam kiest voor Signco Audiovisueel

Signco Audiovisueel; AV & ICT partner gemeente Alblasserdam

Alblasserdam is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen, behoudens de buurtschap Kortland. De gemeente telt ongeveer 21.000 inwoners.

Van concept tot realisatie

In 2019 begon de renovatie van het gemeentehuis tot Huis voor de Samenleving. Dit huis biedt ruimte aan zowel medewerkers en bestuur van de gemeente als aan de Bibliotheek AanZet, leerwerkbedrijf Smile en de politie. Ruim een jaar voor de renovatie van het Gemeentehuis heeft Signco Audiovisueel al mogen meedenken aan het ontwerp voor de Raadzaal, commissie ruimte en overige vergaderzalen. In samenspraak met de gemeente Alblasserdam zijn de wensen en mogelijkheden uitgebreid in kaart gebracht en vertaald in een functioneel ontwerp welke tot volle tevredenheid van de klant tot uitvoer zijn gebracht. Innovatie, techniek en duurzaamheid zijn samengebracht in één geheel.

Interne communicatie

Voor de interne communicatie hebben we in de receptie area diverse Philips monitoren gemonteerd welke aangesloten zijn op een geavanceerd narrowcasting systeem. Zo worden bezoeker in de ontvangst hal geïnformeerd over de gemeente.

IPTV

Naar negen verschillende ruimtes in het pand hebben wij een flexibel en schaalbare IPTV oplossing geïntegreerd, TV beelden worden centraal gedistribueerd over het netwerk van de gemeente naar de diverse ruimten. In elke ruimte kan afzonderlijk van elkaar gekozen worden welke zender zichtbaar moet zijn. Zowel nationale als regionale zender kunnen worden opgeroepen. Het systeem is schaalbaar zonder dure investeringen en kan naar elke ruimte door gekoppeld worden over het netwerk van de gemeente.

Signco Audiovisueel Gemeente Alblasserdam raadzaal
audiolus

Vergaderen op hoog niveau in de Raadzaal en Commissieruimte

Raadzaal

De Raadzaal op de begane grond is voorzien van een 98 inch Philips monitor. Primair is de ruimte bedoeld voor het beleggen van raadsvergaderingen, maar tevens multifunctioneel inzetbaar voor presentaties aan grote groepen en word deze zaal ook als trouwzaal gebruikt. De gemeenteraad met burgemeester en wethouders vergaderen via een draadloos vergadersysteem van Televic. Dit systeem is gekoppeld aan een videocommunicatie oplossing om via Microsoft Teams Hybride te kunnen vergaderen.

Het complete vergadersysteem inclusief video communicatie systeem is gekoppeld aan NotuBiz. De streaming leverancier voor de gemeente. Zij dragen zorg voor de juiste distributie van alle beelden en geluid zodat inwoners alle raadsvergadering live kunnen mee volgen inclusief actuele agenda punten, sprekers informatie en eventueel stemresultaten.

Tevens word er van elke vergadering een opname gemaakt voor archivering en notulen uitwerking. Het geavanceerde audio systeem van BIAMP zorgt voor een uitstekende spraakverstaanbaarheid. Via draadloos microfoons kunnen insprekers eenvoudig het woord nemen. Via het centrale touch bedieningssysteem van Extron kan in een handomdraai alle apparatuur in de ruimte bediend worden en vergaderingen gestart worden.

Functionaliteit van het Touch paneel:

Extron bedieningspaneel
  • Centraal aan en uit zetten van het gehele systeem

  • Het starten en stoppen van een vergadering en de stream

  • Besloten vergadering en openbare vergadering knop

  • Schakelen tussen de verschillende audio en video bronnen

  • Doorschakelen van beeld en geluid naar de Graafzaal

  • Het regelen van de volume per gebied

  • Het activeren en deactiveren van de twee losse microfoons

  • Het starten en stoppen van de opnames

  • Bedienen van de verlichting in de raadzaal indien gewenst

Commisieruimte

De Commissieruimte bevind zich op de eerste etage. Deze ruimte is een middelgrote ruimte die multifunctioneel ingezet kan worden voor Commissie vergaderingen en algemene vergaderingen. In gebruik en mogelijkheden is deze ruimte identiek aan de Raadzaal. Zo is het eenvoudig voor alle medewerkers te bedienen.

Verder zijn door het gehele pand diverse ruimten ingericht met een eenvoudig presentatie systeem welke het mogelijk maakt om met kleine groepen effectief en efficiënt te overleggen en vergaderen.

Wat kunnen wij voor uw onderneming betekenen?

Kunnen wij u ook helpen met uw Audiovisuele en of ICT vraagstuk? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs voor advies op maat.